Skip to content Skip to footer

Nikka Taketsuru 17 Year Old Whisky

400.00

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: d5ff6525b90c Κατηγορία: Product ID: 21085

Περιγραφή

Είδος: Ουίσκι – Malt

Προέλευση: Ιαπωνία

Παλαίωση: 17 έτη

Μέγεθος Φιάλης: 700ml

Αλκοολικοί Βαθμοί: 43% ABV

Ένα premium ουίσκι που συνδυάζει τον ισχυρό χαρακτήρα του Yoichi αποστακτηρίου, και τα καπνιστά και αλμυρά στοιχεία του Miyagikyo αποστακτηρίου. Τα 17 χρόνια παλαίωσης του συγκεκριμένου blended malt ουίσκι έχουν ως αποτέλεσμα έναν μοναδικό πλούτο, μια γενναιόδωρη γεύση που θυμίζει φρέσκα φρούτα και κεράσι, αναπτύσσοντας νότες καραμέλας, μόκας και φουντουκιού. Στο τελείωμα η ένταση από καψαλισμένη δρυ μας υπενθυμίζει έντονα το χαρακτήρα των Ιαπωνικών malt.

Το Taketsuru 17 Years είναι ένας φόρος τιμής, στον δημιουργό του Ιαπωνικού ουίσκι Masataka Taketsuru. Όπως και ο Taketsuru αναζητούσε πάντα την τελειότητα στα blended ουίσκι, το ίδιο έκαναν και οι Master Blenders για τη δημιουργία του Taketsuru NA ουίσκι. Ένα premium ουίσκι, που περιέχει malt και από τα δύο αποστακτήρια των Nikka ουίσκι.

H Ιαπωνική τέχνη που ακούει στο όνομα Nikka ουίσκι είναι το «παιδί» του Masataka Taketsuru, του πρώτου ανθρώπου που δημιούργησε Ιαπωνικό ουίσκι. Με μεγάλη προϋπηρεσία στην απόσταξη Σκωτσέζικου malt, το 1933 ανοίγει το δικό του αποστακτήριο με σκοπό να δημιουργήσει το δικό του premium Ιαπωνικό ουίσκι. Σήμερα, τα Ιαπωνικά ουίσκι Nikka, έχουν 2 αποστακτήρια, ένα στο Hokkaido (Yoici Distillery) και ένα στο Miyagi(Miyagikyo/Sendai Distillery). Το Yoichi είναι το τελευταίο αποστακτήριο που χρησιμοποιεί θέρμανση από άνθρακα στην Ιαπωνία, κάτι που βοηθάει για να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του αποστάγματος. Από την άλλη στο Miyagikyo παράγεται ουίσκι πιο ελαφρύ και φρουτώδες όμοιο με αυτά των Lowlands της Σκωτίας. Αξιοσημείωτο είναι πως εδώ αναμιγνύουν malt ουίσκι με  grain ουίσκι μια διαδικασία που κάνουν ελάχιστα αποστακτήρια στη Σκωτία.