Περιγραφή
Είδος: Ουίσκι – Single Μalt
Προέλευση: Ιαπωνία
Εμφιάλωση: Cask Strength
Παλαίωση: 12 έτη
Μέγεθος Φιάλης: 700ml
Αλκοολικοί Βαθμοί: 45% Alc/Vol
Ένα Ιαπωνικό ουίσκι περιορισμένης διαθεσιμότητας γεμάτο χαρακτήρα. Μια εμφιάλωση εκλεπτισμένη από το αποστακτήριο Myagikyo. Μετά από 12 χρόνια παραμονής σε βαρέλια, δημιουργεί μια γλυκιά γεύση από μαρμελάδα φρούτων με ελαφριά επίγευση από sherry.
H Ιαπωνική τέχνη που ακούει στο όνομα Nikka ουίσκι είναι το «παιδί» του Masataka Taketsuru, του πρώτου ανθρώπου που δημιούργησε Ιαπωνικό ουίσκι. Με μεγάλη προϋπηρεσία στην απόσταξη Σκωτσέζικου malt, το 1933 ανοίγει το δικό του αποστακτήριο με σκοπό να δημιουργήσει το δικό του premium Ιαπωνικό ουίσκι. Σήμερα, τα Ιαπωνικά ουίσκι Nikka, έχουν 2 αποστακτήρια, ένα στο Hokkaido (Yoici Distillery) και ένα στο Miyagi(Miyagikyo/Sendai Distillery). Το Yoichi είναι το τελευταίο αποστακτήριο που χρησιμοποιεί θέρμανση από άνθρακα στην Ιαπωνία, κάτι που βοηθάει για να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του αποστάγματος. Από την άλλη στο Miyagikyo παράγεται ουίσκι πιο ελαφρύ και φρουτώδες όμοιο με αυτά των Lowlands της Σκωτίας. Αξιοσημείωτο είναι πως εδώ αναμιγνύουν malt ουίσκι με grain ουίσκι μια διαδικασία που κάνουν ελάχιστα αποστακτήρια στη Σκωτία.