Skip to content Skip to footer

H Ιαπωνική τέχνη που ακούει στο όνομα Nikka ουίσκι είναι το «παιδί» του Masataka Taketsuru, του πρώτου ανθρώπου που δημιούργησε Ιαπωνικό ουίσκι. Με μεγάλη προϋπηρεσία στην απόσταξη Σκωτσέζικου malt, το 1933 ανοίγει το δικό του αποστακτήριο με σκοπό να δημιουργήσει το δικό του premium Ιαπωνικό ουίσκι.

Σήμερα, τα Ιαπωνικά ουίσκι Nikka, έχουν 2 αποστακτήρια, ένα στο Hokkaido (Yoici Distillery) και ένα στο Miyagi(Miyagikyo/Sendai Distillery). Το Yoichi είναι το τελευταίο αποστακτήριο που χρησιμοποιεί θέρμανση από άνθρακα στην Ιαπωνία, κάτι που βοηθάει για να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του αποστάγματος. Από την άλλη στο Miyagikyo παράγεται ουίσκι πιο ελαφρύ και φρουτώδες όμοιο με αυτά των Lowlands της Σκωτίας. Αξιοσημείωτο είναι πως εδώ αναμιγνύουν maltουίσκι με grain ουίσκι μια διαδικασία που κάνουν ελάχιστα αποστακτήρια στη Σκωτία.

NIKKA FROM THE BARREL

Ένα βραβευμένο Ιαπωνικό ουίσκι γεμάτο χαρακτήρα. Ξεχωρίζει για τον πικάντικο χαρακτήρα και την απαλή του γεύση. Το Nikka From The Barrel βρίσκεται στους 51,4% ABV(αλκοολικούς βαθμούς), κάτι που συμβάλει σε μια πλούσια γεύση με νότες μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων. Για να δημιουργηθεί αυτό το Ιαπωνικό premium blended ουίσκι, ώριμα malt και grain ουίσκι αναμειγνύονται για να παλαιωθούν. Το λεγόμενο πάντρεμα (blend), που γίνεται μέσα στο βαρέλι, δημιουργεί μία αρμονία από διαφορετικά αρώματα και γεύσεις. Ένα παλαιωμένο ουίσκι, που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την κουλτούρα της Ιαπωνίας.

NIKKA DAYS

Η τελευταία δημιουργία των Ιαπωνικών Nikka ουίσκι, το Nikka Days. Ένα premium ουίσκι με νότες από λευκά λουλούδια, εσπεριδοειδή, γεύση από καραμέλα και βανίλια. Σε ένα μεγάλο ποσοστό περιέχει grain ουίσκι, και σε ένα μικρότερο malt. Το αποτέλεσμα είναι ένα smooth, πλούσιο και φρουτώδες προφίλ, ιδανικό για εκείνους που προτιμούν τα ελαφριά ευκολόπιοτα ουίσκι, ιδανικό για να το πιεί κάποιος σε cocktail, ή ακόμη και σκέτο.

SUPER NIKKA WHISKY

Ένα παλαιωμένο blended ουίσκι με πλούσιο άρωμά και απαλές νότες τύρφης. Δοκιμάζοντας το αναγνωρίζουμε έντονα το άρωμα των παλαιωμένωνβαρελιών sherry, με μια ελαφριά γλυκύτητα. Ένα από τα πιο κλασικά Ιαπωνικά ουίσκι, και best seller από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά το 1962 στην Ιαπωνία. Με ουίσκι και από τα δύο αποστακτήρια των Nikka (Yoichi – Miyagikyo), έχουμε ένα premium Ιαπωνικό blend, πολύ καλά ισορροπημένο.

NIKKA TAILORED YEAR WHISKY

Ένα μοναδικό premium ουίσκι με μια «ζωντανή» γεύση από αρώματα μαύρης σοκολάτας και ελαφριές πικρές νότες. Από τη μία, η βύνη(malt) κριθαριού επεκτείνει τις γήινες νότες, ενώ από την άλλη, τα φρέσκα φρούτα θυμίζουν μια πλούσια συγκομιδή με νότες λουλουδιών. Στην πλειοψηφία του περιέχει malt ουίσκι από τα δύο αποστακτήρια του Nikka, το Yoichi και το Miyagikyo.Ένα μικρό ποσοστό όμως από grain ουίσκι ολοκληρώνουν γευστικά το Ιαπωνικό πάντρεμα(blend).

Αυτό το εμβληματικό Ιαπωνικό blended ουίσκι, “The Nikka Tailored“, είναι ένα δημιούργημα της τεχνογνωσίας αλλά και των ικανοτήτων, των Nikka master blenders.

TAKETSURU PURE MALT WHISKY

Ένα premium malt ουίσκι, με γλυκές και φρουτώδεις νότες.

Συνδυάζει αρμονικά τον ισχυρό χαρακτήρα του αποστακτηρίου Yoichi, με καπνιστά και αλμυρά στοιχεία και την κομψότητα του αποστακτηρίου Miyagikyo. Στο τελείωμα η ένταση από καψαλισμένη δρυ μας υπενθυμίζει έντονα το χαρακτήρα των Ιαπωνικών malt.

Ένα premium ουίσκι φόρος τιμής, στον δημιουργό του Ιαπωνικού ουίσκι Masataka Taketsuru. Όπως και ο Taketsuru αναζητούσε πάντα την τελειότητα στα blended ουίσκι, το ίδιο έκαναν και οι Master Blenders για τη δημιουργία του Taketsuru NA ουίσκι.

NIKKA COFFEY RANGE

Με χρόνια εμπειρίας, καταφέραν να δημιουργήσουν κάτι πρωτοπόρο, μια Ιαπωνική premium βότκα. Γευστικά έχουμε την η απαλή γεύση του καλαμποκιού σε συνδυασμό με τη ντελικάτη του κριθαριού, τα οποία αποστάζονται σε συνεχή αποστακτήρα Coffey Still δημιουργώντας έτσι μια εξαιρετικής ποιότητας βότκα. Τα αρώματα ποικίλουν, με κυρίαρχο ρόλο να έχουν οι νότες από κάσιους, μέντα και βατόμουρο σε συνδυασμό με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά.

NIKKA COFFEY GIN​​

Το Ιαπωνικό τζιν είναι ένα πλούσιο απόσταγμα γεμάτο εντάσεις. Εκτός από τα παραδοσιακά βότανα, η εκπληκτική αρωματική πολυπλοκότητά του βασίζεται στην έκρηξη των ιαπωνικών εσπεριδοειδών, όπως το Yuzu, το Kabosu και το Amanatsu, αλλά και στη φρεσκάδα των μήλων. Το πράσινο τσάι και το ιαπωνικό πιπέρι Sancho, συμπληρώνουν τα υπόλοιπα στοιχεία του, σε μια γευστική εμπειρία τελείως διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα.

Ένα πρωτοπόρο, premium βοτανικό τζιν, με την διαδικασία απόσταξης σε Coffey Still, βγάζει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις από την παράδοση της Ιαπωνίας.

NIKKA COFFEY VODKA

Με χρόνια εμπειρίας, καταφέραν να δημιουργήσουν κάτι πρωτοπόρο, μια Ιαπωνική premium βότκα. Γευστικά έχουμε την η απαλή γεύση του καλαμποκιού σε συνδυασμό με τη ντελικάτη του κριθαριού, τα οποία αποστάζονται σε συνεχή αποστακτήρα Coffey Still δημιουργώντας έτσι μια εξαιρετικής ποιότητας βότκα. Τα αρώματα ποικίλουν, με κυρίαρχο ρόλο να έχουν οι νότες από κάσιους, μέντα και βατόμουρο σε συνδυασμό με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά.

NIKKA COFFEY MALT WHISKY​

Ένα παλαιωμένο ουίσκι με γεμάτη κρεμώδη γεύση που αφήνει στο στόμα νότες από δαμάσκηνο και πραλίνα, με μια μακριά επίγευση γλυκόριζας. Το premium ουίσκι Nikka Coffey Malt, είναι το αποτέλεσμα μίας μοναδικής διαδικασίας απόσταξης σε μια 100% malt εμφιάλωση! Στο αποστακτήριο Miyagikyo του Ιαπωνικού Nikka ουίσκι, βρίσκονται δύο Coffey stills (αποστακτήρες) για την δημιουργία grain ουίσκι. Όμως, η απόσταξη βύνης (malt) σε συνεχή αποστακτήρα (coffey) είναι αρκετά ιδιαίτερη και μοναδική.

NIKKA COFFEY GRAIN WHISKY

Ένα Ιαπωνικό grain ουίσκι, το οποίο αποστάζεται κυρίως από καλαμπόκι σε συνεχή αποστακτήρα (Coffey still). Οι ώριμες γλυκιές νότες αποξηραμένων φρούτων, που προσδίδονται από το βαρέλι, σε συνδυασμό με την απαλή υφή και τα τροπικά φρούτα δημιουργούν ένα premium παλαιωμένο ουίσκι ιδανικό για να το πιείς σκέτο. Στο αποστακτήριο Miyagikyo, οι δύο μεγάλοι αποστακτήρες Coffey, βοηθάνε στη δημιουργία απαλών ουίσκι, με έντονες νότες φρούτων. Το παλαιωμένο Nikka Coffey Grain ουίσκι είναι ένα από αυτά, ενώ έχει ένα πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα.

MIYAGIKYO SINGLE MALT WHISKY

Ένα Ιαπωνκό single malt ουίσκι από το αποστακτήριο Miyagikyo. Εκεί παράγεται ένα εκλεπτυσμένο premium malt ουίσκι με μια αναγνωρίσιμη φρουτώδη και λουλουδένια φρεσκάδα. Με έμφαση στα βαρέλια Sherry, η διαδικασία παλαιώσης, δίνει βάθος στη φυσική γοητεία αυτού του παλαιωμένουsingle malt.

Η τοποθεσία του αποστακτηρίου είναι ιδανική αφού βρίσκεται κοντά στην κοιλάδα Miyagi, μια περιοχή στα βόρεια του νησιού Honshu της Ιαπωνίας που είναι γνωστή για την καθαρή του ατμόσφαιρα και την ποιότητα των φυσικών πηγών της.

YOICHI SINGLE MALT WHISKY

Ένα παραδοσιακό premium single malt ουίσκι, το Yoichi single malt καταφέρνει ένα τέλειο συνδυασμό, με το λεπτό του τυρφώδες προφίλ, και την απόλυτη ισορροπία μεταξύ καπνιστού και φρουτώδες.

Αυτό το premium single malt ουίσκι αντανακλά τον αυθεντικό χαρακτήρα της παραθαλάσσιας τοποθεσίας της στο βορειότερο νησί της Ιαπωνίας.

Εκεί συναντάμε αλμυρά ουίσκι, με καπνιστό και έντονο χαρακτήρα, και φυσικά το Yoichi single malt είναι ένα από αυτά. Σε αυτό βοηθάει και η παλαίωση του σε βαρέλια από πρώην bourbon και sherry.

Best Sellers

  • NIKKA Whisky From The Barrel

    48.92 Buy now
  • NIKKA Days Whisky

    41.71 Buy now
  • NIKKA Taketsuru Non Age Whisky

    67.68 Buy now