Skip to content Skip to footer

Η ιδιαίτερη σειρά ουίσκι, από τους ανεξάρτητους εμφιαλωτές Compass Box μας πάει πίσω στο 2000. Τότε ο John Glaser πίστευε ότι υπήρχαν πάρα πολλές εταιρείες που με τον ίδιο τρόπο κατασκεύαζαν και πωλούσαν scotch ουίσκι. Έτσι, δημιούργησε ένα διαφορετικό είδος εταιρείας βασισμένο σε ένα παλιό μοντέλο, που αφορά την ανάμειξη του στο σπίτι, αλλά με μια προσέγγιση προοδευτική και μια αδιάκοπη επιθυμία να δημιουργήσει ποιότητα.

Το καθένα είναι κατασκευασμένο σε βαρέλια υψηλής ποιότητας, για να δημιουργηθεί μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Τα whisky συνδυάζονται σύμφωνα με κάθε συνταγή και επιστρέφονται στα βαρέλια για να παλαιωθούν μέχρι και 24 μήνες πριν από την εμφιάλωση.

Σήμερα, τα Compass Box κατέχουν ένα νέο τρόπο παραγωγής blended scotch και malt ουίσκι. Αυτός είναι η δημιουργία open-minded, πρωτότυπων και διαφορετικών ουίσκι, κάτι που ξεκινάει από το blend και την παλαίωση, μέχρι και το όνομα και το packaging των αποσταγμάτων.

Great King Street Range

Το “Great King Street Range” είναι μια νέα και συναρπαστική εναλλακτική λύση για τους λάτρεις του whisky, που συνήθως πίνουν μόνο malts, αλλά και για αρχάριους whisky drinkers. Όλα τα whiskies είναι εμφιαλωμένα σε φυσικό χρώμα και χωρίς chill-filtering.

  • Glasgow Blend
    Πλούσιο τυρφώδες και καπνιστό whisky, που έχει παλαιωθεί σε βαρέλια από sherry, γεμάτο από χαρακτήρα αποξηραμένων φρούτων και κρασιού.

  • Artist’s Blend Blended Scotch Whisky
    Πλούσιο, στρογγυλό και φρουτώδες με νότες από βανίλια και καψαλισμένη δρυ. Αποτελείται από σχεδόν 50% malt whisky!

Grain Whisky Collection

Hedonism

Παλαιωμένο σε καλής ποιότητας βαρέλια αμερικανικής δρυός, ξεχειλίζοντας βανίλια και αντανακλώντας πλούσια κρέμα ζαχαροπλαστικής στο τελείωμα. Ένα βραβευμένο 100% grain whisky.

Malt Whisky Collection

Spice Tree

Το The Spice Tree είναι παρασκευασμένο από 100% malt whisky, που προέρχεται από αποστακτήρια του βόρειου τμήματος των Highland.

Η κύρια παλαίωση είναι σε καινούργια αλλά και χρησιμοποιημένα βαρέλια αμερικανικής δρυός. Χρησιμοποιείται δρυς με τρία διαφορετικά επίπεδα καψαλίσματος.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται ουίσκι με διαφορετική πολυπλοκότητα, τα οποία χρησιμοποιούνται για το τελικό blend. Αυτή η δεύτερη παλαίωση διαρκεί μέχρι και δύο χρόνια.

Peat Monster

Η ιδέα πίσω από το The Peat Monster είναι να ισορροπηθούν τα μοναδικά τυρφώδη, καπνιστά αρώματα μαζί με τα φρουτώδη που διακρίνονται στα malt.

Η ανάμειξη από τυρφώδη single malt whiskies από διαφορετικές περιοχές της Σκωτίας δημιουργεί ένα στυλ, που είναι μοναδικό στον κόσμο του σκωτσέζικου whisky.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ισορροπημένο, εξαιρετικά ευκολόπιοτο τυρφώδες blended malt scotch whisky.

Story Of The Spaniard

Ένα διαφορετικό blended malt ουίσκι, με ελαφριά γλυκά στοιχεία. Όταν ανακάλυψαν το σκωτσέζικο ουίσκι, οι master blenders εξοικειώθηκαν με το sherry μέσω των παλαιωμένων ουίσκι σε βαρέλια sherry, τα οποία είναι γνωστά για τις πλούσιες, βαθιές γεύσεις που προσφέρουν.

Έτσι, αποφάσισαν να εξερευνήσουν αυτό το στυλ και στην συνέχεια να δημιουργήσουν ένα blend από malt ουίσκι, τα οποία παλαιώνουν σε βαρέλια Ισπανικών sherry και ισπανικών κόκκινων κρασιών.

Orchard House

Το ώριμο φρούτο σας θυμίζει γλυκές λιχουδιές και την ζεστασιά του τέλους του καλοκαιριού, λίγα πράγματα είναι τόσο νόστιμα όσο ένα τέλεια ώριμο μήλο ή ροδάκινο.

Επιλέξαμε το όνομα για να δείξουμε τη φρουτώδη φύση του ουίσκι. Την ίδια στιγμή, το «House» δείχνει το «ιδιόκτητο» και αντανακλά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του αποστάγματος ήταν δικό μας από την αρχή.

Best Sellers

  • Compass Box Artist’s Blend – Great King Street Whisky

    38.66 Buy now
  • Compass Box Glasgow Blend – Great King Street Whisky

    40.65 Buy now
  • Compass Box The Peat Monster

    54.95 Buy now