Το Barsol Pisco βραβεύτηκε ξανά ως το #1 Pisco brand στον κόσμο!
Το Pisco είναι ένα απόσταγμα σταφυλιού. Εμφανίστηκε το 1600 στην Αμερική και
θεωρείται το πρώτο απόσταγμα της Αμερικής.
Το 1700 η παραγωγή του Pisco ξεπέρασε αυτήν του κρασιού στο Περού Τότε ξεκίνησε το
Pisco να γίνεται γνωστό απόσταγμα και να εξάγεται παντού Αργότερα το 1800 στην
California, με την αύξηση του χρυσού, California Gold Rush, δημιουργήθηκε το διάσημο
Pisco Punch.
Στο San Francisco στο “Bank Exchange Saloon” ήταν το πιό γνωστο cocktail, μέχρι και
την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης το 1920. Το 1916 δημιουργήθηκε το Pisco Sour στο
Περού στο “Morris” Bar.
Το Pisco μπορεί να παραχθεί μόνο από 8 συγκεκριμένες ποικιλίες σταφυλιών, οι οποίες
χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, τα Αρωματικά και τα Μη Αρωματικά. Αυτές οι πικοιλίες
σταφυλιών πρέπει να προέρχονται αποκλειστικά από μία περιοχή(διαμέρισμα) του
Περού, Lima, Ica, Arequipa, Moquegua ή Tacna. Aromatic:
• Italia
• Torontel
• Albilla
• Moscatel
To Barsol αποστάζεται σε ένα από τα παλιότερα αποστακτήρια στην κοιλάδα Ica, το
Bodega San Isidro H ζύμωση γίνεται αποκλειστικά από σταφύλια της κοιλάδας. Το Barsol
είναι το Pisco που αποστάσεται απ ευθείας στους αλκοολικούς βαθμούς που
εμφιαλώνεται.
Perfecto Amor
Το Perfecto Amor είναι ένα πάντρεμα από Pisco και φρέσκο χυμό σταφυλιού. Κόκκινο χρυσό σε χρώμα, έχει την ένταση της καραμέλας και των ξηρών καρπών, δίνοντας μια ελαφριά γλυκύτητα από αποξηραμένα βερίκοκα και σταφίδες. Το Prefecto Amor είναι ένα aperitif ιδανικό για cocktail, ή ακόμη και να το πιείς σκέτο.
Selecto Italia
Ένα artisanal pisco απεσταγμένο από σταφύλια Italia. H ποικιλία αυτή χαρακτηρίζεται για την ελαφριά γλυκύτητα και τα έντονα αρώματα της! Το
αγιόκλημα και το τριαντάφυλλο έχουν τον πρώτο ρόλο, με τα τροπικά φρούτα και τον ανανά να ακολουθούν.
Selecto Torontel
Ένα artisanal pisco απεσταγμένο από 100%
σταφύλια Torontel. Το χαρακτηρίζει μια λουλουδάτη έκφραση από γιασεμί και μανόλια, και στη γεύση θα βρούμε νότες μαύρης σταφίδας και καρυδιών.
Selecto Acholado
Το BarSol Pisco Acholado είναι ένα εξαιρετικό απόσταγμα, το οποίο προέρχεται από μείγμα piscos που έχει αποσταχθεί από τις καλύτερες τρεις (3) ποικιλίες σταφυλιών της περιοχής της Ica: Quebranta, Italia & Torontel. Λόγω της εξαιρετικής ποιότητάς του, το BarSol Acholado έχει λάβει πολλά βραβεία σε πολλαπλούς διαγωνισμούς στο Περού και σε όλο τον κόσμο, λόγω της ισορροπίας και της αρμονίας του. Παρουσιάζει αρώματα ώριμων φρούτων με ελαφριές νότες λουλουδιών και μπαχαρικών.
Primero Quebranta
To BarSol Pisco Quebranta αποστάσεται σε ένα από τα παλαιότερα αποστακτήρια της κοιλάδας Ica, και παράγεται από 100% σταφύλια Quebranta που ευδοκιμούν στην κοιλάδα. Σε αντίθεση με την παραγωγή των Pisco , το Barsol Quebranta φτιάχνεται σε μικρές ποσότητες και αποστάζεται στους αλκοολικούς βαθμούς εμφιάλωσης. Δεν προστίθεται ούτε νερό ούτε κάποιο άλλο συστατικό μετά την απόσταξη, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα καθαρό, διαυγές και ήπιο. Με πάρα πολλά βραβεία γεύσης το Barsol Quebranta βγάζει στην επιφάνεια ήπια αρώματα από μπανάνα και σκούρα άγρια μούρα, συνδυασμένα με εσπεριδοειδή, καρύδια και σοκολάτα. Η επίγευση του είναι ντελικάτη κάτι που το κάνει ιδανικό για ένα Pisco Sour.
Mosto Verde Italia
To BarSol Pisco Mosto Verde Italia είναι η επιτομή της σειράς, φτιαγμένο αποκλειστικά από επιλεγμένα σταφύλια από την κοιλάδα Ica. Γευστικά είναι μία συμφωνία αρωμάτων από άγρια φρεσκοκομένα φρούτα και εσπερειδοειδή. Είναι η απόλυτη αρμονία σε ντελικάτη γεύση και υφή, ιδιαίτερα απαλό σε επίγευση, και απόλυτα elegant.