Στο Μεξικό χρησιμοποιούν τον παραδοσιακό χειροποίητο τρόπο παραγωγής για τις Quiquiriqui Mezcals. Συνεργάζονται απευθείας με οικογένειες που παράγουν παραδοσιακά mezcal και δημιουργούνται σε μικρές παρτίδες χρησιμοποιώντας αγαύη, που τις έχουν μαζέψει μόνο όταν είναι τελείως ώριμες. Στην συνέχεια ψήνονται και γίνεται η απόσταξη χρησιμοποιώντας με σεβασμό τις παραδοσιακές οικογενειακές μεθόδους.
Όλες οι Mezcals προέρχονται από 100% αγαύη, δεν χρησιμοποιούν χημικές ουσίες, τεχνητά χρώματα, συντηρητικά ή οτιδήποτε άλλο κατά την διάρκεια της παραγωγής.
QUIQUIRIQUI MATATLAN ESPADIN
Αυτή η Mezcal παράγεται στην περιοχή Santiago Matatlan, φημισμένη για την μακρά ιστορία της για την παραγωγή Mezcal. Πρώτη ύλη της είναι η αγαύη Espadin και αποτελεί μία κλασική “house style” mezcal. Έχει smoothy γεύση με διακριτικά αρώματα ψημένης αγαύης και πιπεράτη επίγευση, το οποίο είναι και χαρακτηριστικό της αγαύης Espadin.
Η αγαύη θερίζεται και ψήνεται παραδοσιακά σε λάκκους με φωτιά, συνθλίβεται χρησιμοποιώντας Tahona (ρόδα από πέτρα) και στη συνέχεια γίνεται η ζύμωση σε δρύινες δεξαμενές. Η τελική διαδικασία είναι η διπλή απόσταξη σε μικρούς χάλκινους αποστακτήρες με αποτέλεσμα την γεμάτη γεύση της mezcal.
QUIQUIRIQUI TOBALA
H Quiquiriqui Tobala είναι μια μεσκάλ περιορισμένης παραγωγής για να προστατευτεί η πρώτη ύλη της, η άγρια αγαύη Tobala. Συνεργάζονται απευθείας με οικογένειες που παράγουν παραδοσιακά μεσκάλ σε μικρές παρτίδες. Χρησιμοποιώντας του παραδοσιακούς τρόπους ψησίματος και απόσταξης, η Quiquiriqui Tobala έχει αρώματα από λουλούδια και καρύδα, και γευστικές νότες από τροπικά φρούτα, ελαφριές νότες καπνού και βουτυράτο popcorn.
Η αγαύη Tobala είναι μικρότερη σε σχέση με πολλές καλλιεργήσιμες αγαύες και έχει επίπεδα και φαρδιά φύλλα. Της αρέσει να μεγαλώνει σε σκιερά απόκρημνα και υψηλά υψομετρικά μέρη δημιουργώντας μεγαλύτερη δυσκολία στην συγκομιδή. Χρειάζονται περίπου 10-15 χρόνια για να ωριμάσουν και η παραγωγή τους είναι λιγότερη ανά φυτό σε σχέση με πολλές άλλες του είδους.
QUIQUIRIQUI PECHUGA
H QuiQuiRiQui Mezcal de Pechuga , φτιάχνεται όταν ένα έτοιμο mezcal επαναποστάζεται με τοπικά φρούτα, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και ένα ωμό στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας κρεμιέται πάνω από το αποστακτήριο και μαγειρεύεται στους ατμούς που αναδύονται, προσθέτοντας την τελευταία γεύση.
Πρώτη ύλη της είναι η αγαύη Espadin και αποτελεί μία κλασική “house style” mezcal. Παράγεται στην περιοχή Santiago Matatlan, φημισμένη για την μακρά ιστορία της για την παραγωγή mezcal. Συνεργάζονται απευθείας με οικογένειες που παράγουν παραδοσιακά mezcal σε μικρές παρτίδες.
Η αγαύη θερίζεται και ψήνεται παραδοσιακά σε λάκκους με φωτιά, συνθλίβεται χρησιμοποιώντας Tahona (ρόδα από πέτρα) και στη συνέχεια γίνεται η ζύμωση σε δρύινες δεξαμενές. Η τελική διαδικασία είναι η διπλή απόσταξη σε μικρούς χάλκινους αποστακτήρες με αποτέλεσμα την γεμάτη γεύση της μεσκάλ.
QUIQUIRIQUI MADRECUISHE
Η αγαύη Madrecuishe είναι μέρος της οικογένειας Karwinskii, η οποία περιλαμβάνει επίσης αγαύη Cuishe, Cirial και Tobasiche. Συγκομίζεται μεταξύ 14-16 ετών, αναπτύσσεται κυρίως στα ξηρότερα κλίματα της Οαχάκα και συνήθως παίρνει μια ψηλή, κυλινδρική μορφή. Λόγω του πυκνού πυρήνα της αγαύης και της χαμηλής περιεκτικότητας σε νερό, το μεσκάλ αυτό έχει συνήθως υψηλή μεταλλικότητα και φρεσκάδα με φρέσκες και λουλουδένιες νότες.
Η Quiquiriqui Madrecuishe Mezcal δημιουργείται από 100% αγαύη madrecuishe, η οποία ψήνεται σε πήλινα κουκούτσια πριν από τη ζύμωση και την απόσταξη σε χάλκινο άμβυκα. Στη συνέχεια ξεκουράζεται για δύο εβδομάδες πριν από την εμφιάλωση και είναι γεμάτη με νότες πράσινου πιπεριού και βοτάνων, μαζί με νότες λουλουδιών και μπαχαρικών. Η αγαύη θερίζεται και ψήνεται παραδοσιακά σε λάκκους με φωτιά, συνθλίβεται χρησιμοποιώντας Tahona (ρόδα από πέτρα) και στη συνέχεια γίνεται η ζύμωση σε δρύινες δεξαμενές.
Η τελική διαδικασία είναι η διπλή απόσταξη σε μικρούς χάλκινους αποστακτήρες με αποτέλεσμα την γεμάτη γεύση της μεσκάλ.